Een beetje geschiedenis

Sinds 2007
Kwaliteit is onze prioriteit.

Al van kleins af aan had Steven de slagersmicrobe te pakken.

Op zijn twaalfde verkondigde hij thuis dat hij beenhouwer zou worden. Aanvankelijk werd die boot afgehouden, maar na twee jaar Moderne wetenschappen, beslisten ze hem toch de kans te geven. Hij volgde een opleiding slager-traiteur aan Elishout te Anderlecht. Nadien ging hij werken voor Slagerij Vertonghen te Strombeek-Bever waar hij zich verder kon vervolmaken in het slagersvak.

Tiny werkte als onthaalbediende in een Brussels ziekenhuis, maar toen ze slager Steven leerde kennen, besloot ze tijdens het weekend kennis te gaan maken met het werk in de beenhouwerij.

Na een korte opleiding voor Tiny, en zes jaar praktijkervaring voor Steven, besloten ze hun eigen winkel te openen.

De geschikte plaats vonden ze in Ternat, Statiestraat 64, in de toenmalige Slagerij Van Cauwelaert.

Slagerij-Traiteur Vastenavondt opende zijn deuren op 5 oktober 2007.

De specialiteiten van vroeger werden overgenomen en uiteraard gecombineerd met een eigen inbreng waarbij kwaliteit, hygiëne en huisbereidingen centraal staan.

Steven en Tiny vonden hun draai in Ternat en het gezin breidde voor de eerste keer uit: dochter Leonie werd geboren op 18 mei 2011.

In 2012 werd de winkel te klein. Er werd beslist een totale renovatie uit te voeren waarbij zowel de winkel als het atelier grondig werden uitgebreid en gemoderniseerd. Deze verbouwingen namen 9 weken in beslag.

Met een feestweek vol promoties werd de gloednieuwe winkel ingehuldigd.

In 2013 werd het wiegje voor een tweede keer gevuld: een tweede prinsesje, Nette, werd geboren op 2 augustus 2013.

Voor de kers op de taart zorgde de jongste spruit, Marilou. Ze werd geboren op 28 oktober 2015.

Samen met hun team, zorgen Steven en Tiny dagelijks voor een ruim aanbod aan vers kwaliteitsvlees, fijne vleeswaren, diverse kaassoorten, belegde broodjes en panklare gerechten. Ook voor vlees- en kaasschotels, buffetten, verrassingsbroden en BBQ-specialiteiten ben je hier aan het juiste adres!

#teamvastenavondt

Ondertussen bestaat ons team uit een tiental vaste, gedreven medewerkers. Daarnaast kunnen wij ook rekenen op verschillende studenten en flexi-jobbers. Stuk voor stuk medewerkers met eigen kwaliteiten en ervaring.

Samen met onze slagers en winkelmedewerkers krijgen onze studenten de kans om van ons mooie beroep te proeven en kunnen ze de kneepjes van het vak leren.

De familiale sfeer in ons bedrijf is voor ons van het allergrootste belang.

Het nauwe contact tussen onze medewerkers en u, de klant, maakt deel uit van de unieke sfeer in onze winkel.

Heeft u een vraag of een opmerking? Ons topteam staat voor u klaar!

Onze klanten getuigen